Het verhaal van 55 jaar bouwexpertise

Historiek

1963

Johnny Janssen wordt opgenomen in het handelregister op 18-jarige leeftijd en werkt samen met zijn vader Theodoor Janssen, die reeds vele jaren ervaring had als aannemer, verder aan kleinschalige projecten rond de kerktoren.

1980

Met 25 arbeiders en nu ook een bediende in dienst neemt BOUWBEDRIJF JANSSEN NV meer en meer grotere projecten aan. Een cultureel centrum, sociale woonwijken van tientallen woningen werden gebouwd met toenemend personeel. Hierbij werden ook onderaannemers meer en meer betrokken bij totale bouwprojecten.

 

1993

 Als bouwkundig ingenieur neemt Johnny’s zoon, Luc Janssen zijn eerste stappen binnen het groeiende bouwbedrijf.

Grotere overheidsopdrachten werden aangenomen en het aantal personeelsleden, zowel op de werf als op kantoor, nam aanzienlijk toe. 

 Door deze groei werd de erkenning van klasse 6 behaald.

 

2000

In 2000 werd het zusterbedrijf PREFAB JANSSEN NV opgericht. In deze industriehal te Lanaken. Vanuit deze betoncentrale werden alle prefab betonelementen en vlechtwerk voor eigen projecten geproduceerd. Om de betoncentrale optimaal te benutten werd er een belangrijke externe opdracht aangenomen, nl de productie van gewichten voor Arcomet kranen.

2005

Luc Janssen krijgt de dagelijkse leiding over Bouwbedrijf Janssen nv en Prefab Janssen nv. 

2017

Gedurende de volgende jaren evolueert Bouwbedrijf Janssen nv naar een goed gefundeerde speler in de Limburgse bouwwereld met kennis van grote opdrachten voor de overheid, projecten private ontwikkelaars tot particuliere villa bouw, hotels, scholen, etc.

Door deze groei werd  de erkenning van klasse 7 behaald.

 

2021

Sofie Janssen, oudste dochter van Luc, zet vanaf 2021 haar eerste stappen binnen het familiebedrijf als vierde generatie. 

De volgende generatie doet opnieuw mee in de lange en sterke lijn van gemotiveerde ondernemers met een baksteen in de maag.