Historiek

Bouwbedrijf Janssen NV​
Maastrichterstraat 426
3740 Mopertingen

T. 089 62 97 70
F. 089 62 97 79

Info@bouwbedrijf-janssen.be

Hhet verhaal van 55 jaar bouwexpertise

Historiek

Naast ‘groei‘ en ‘perfecte kwaliteit‘ is ‘dynamisme‘ eveneens één van de karakteristieken van Bouwbedrijf Janssen.

Bouwbedrijf Janssen werd door Johnny Janssen als kleine zelfstandige ondernemer opgericht in 1963. Als jonge knaap leerde hij al doende metsen, vloeren en bekisten oder het goedkeurend oog van vader en vakman Theodoor Janssen.

De eerste jaren werkte hij enkel als aannemer van particuliere woningen. In de jaren ’70 slaagde hij erin de activiteiten van het bouwbedrijf systematisch uit te bouwen en voerde hij tevens werken van grotere omvang uit in de openbare sector.
In 1988 werd vanuit de eenmanszaak de nv Bouwbedrijf Janssen opgericht. In september ’91 volgde zijn zoon, Luc Janssen, zijn eerste werf op als projectleider.

In 1993 behaalde Bouwbedrijf Janssen de erkenning van klasse 6 waarbij openbare werken tot 3,2 miljoen euro per project mogen uitgevoerd worden. Tevens werd in 1993 het nevenbedrijf Bouwmarkt Janssen, gespecialiseerd in de verkoop van alle bouw- en afwerkmaterialen voor de vakman en doe-het-zelver, in het leven geroepen.

In 2000 werd het zusterbedrijf nv Prefab Janssen opgestart. In deze industriehal op de industriezone te Lanaken worden de meest uiteenlopende betonnen prefabonderdelen voor de bouwsector met hoge kwaliteitsnormen geproduceerd zoals o.a. funderingsbalken, raamlateien, kolommen, draagbalken, trappen, ballastblokken enz.

Eind 2005 kreeg Luc Janssen de dagelijkse leiding over Bouwbedrijf Janssen en Prefab Janssen.

Contact